Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A hangzatos nevű Musketier-ről nem sok szó esett még mifelénk. A német kompánia elsősorban francia autók tuningjára szakosodott, ezen belül is a Citroen és Peugeot márkákat részesíti előnyben, de - kivétel erősíti a szabályt alapon - azért néha becsúszik egy-egy Toyota is. Legújabb csomagjuk pedig egy nem mindennapi alaphoz, a Citroen C5-höz készült.

Talán elsőre furcsán hangozhat, hogyan is készülhet a családi ötülésesként remekül funkcionáló szedánból tuning autó. Nos, muskétás barátaink sem a funkcionalitáson, sem az autó jellegén nem akartak változtatni, így a kompletten átdolgozott, beömlős-diffúzoros lökhárítók és légterelők helyett egy szolid első toldattal, hozzá passzoló küszöbgarnitúrával, valamint egy adag króm kipufogóvéggel igyekeztek sportosabbá tenni a Citroen megjelenését.

A szetthez saját, 20 colos felni garnitúrájukat kínálják, melyhez a bevállalósabb családapák 35 mm-el közelebb is ültethetik a kasznit, a Musketier ültetőszettjének köszönhetően. A cég chiptuning opciót is kínál a 2.2 és 2.7 HDi dízel erőforrásokhoz: a gyengébbik, 173 Lóerős motort 28 pacival toldották meg, a 218 lovas V6-os blokkból pedig 240 lóerőt varázsoltak elő.