Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Szokás szerint ismét egy német autóhoz fejlesztett újdonsággal folytatódik a japán Wald International dömpingje. A múlt heti BMW után egy új C-osztályos Mercedes esett áldozatul – hogy mindezt szó szerint kell-e értelmezni, döntse el mindenki saját maga.

A japán ízlésvilág mellett megálmodott tuning eddig is formabontóan mutatott a germán paripákon, némi exkluzivitást hozva a már némileg sablonossá vált hazai gyártók termékei mellé. A jelenlegi koncepcióval azonban kissé elrúgták a pöttyöst: a Mercedes stílusától homlokegyenesen idegen szett, de legfőképp a hatalmas hátsó szárny minden bizonnyal sok német autó fannál kiveri majd a biztosítékot.

Az egyébként impozáns lökhárítókkal, küszöbökkel, valamint beömlőkkel tarkított autó első ránézésre a Subaru Impreza WRX-et juttatja az ember eszébe. A kellemes, kéttónusú felni garnitúra, a hűtőrács, valamint a hátsó sport dobok hangsúlyos dupla iker-ovál végződései jól illeszkednek a rizsrakétás összképhez, amely azonban valami irtózatos kontrasztban áll a fent „felejtett” Mercedes emblémákkal. Jelek nélkül, vagy ha nem tudnánk, hogy egy Mercedes-ről van szó, talán még emészthető lenne a szentségtörés, de így...

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!További érdekesség a koncepció elnevezése: a Black Bison magyarra fordítva Fekete Bölényt jelent. Hogy ez honnan jött, szintén jó kérdés – mivel sem a fekete színnel, sem a bölényekkel asszociáló motívumot nem fedeztünk fel az autón, ami ezt indokolttá tenné, esetleg az amerikai DC Comics hasonló nevű szuperhőse jöhet szóba, vagy még valószínűbben a japán rajzfilm sorozatból adaptált Power Rangers egyik Zordja, mely ebben a megközelítésben egy gigantikus biomechanikus robotot jelöl.

Mindenesetre aki tud minderre valami jó magyarázatot, ne habozzon megosztani velünk is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!