Öt liter, V8, 416 lóerő – unalmas, szolid megjelenés. Mi az? A megfejtés a Lexus IS-F, legalábbis a Wald International szerint, akik az autó külalakját messze alultervezettnek ítélték meg a motorháztető alatti képességekhez képest. A báránybőrbe bújt farkasok ideje pedig már lejárt, ezért aztán tettek is az ügy érdekében.

A japán tuningcégről már olvashattunk korábban, akkoriban egy C-osztályos Mercedes került ki a kezeik közül, ami éppenséggel nem is sikerült rosszul. Hazai pályán sem volt más a recept: a Lexust egy ütős optikai csomaggal vértezték fel, melyet Black Bison (Fekete Bölény) néven hoztak be a köztudatba. A beömlőkkel tarkított első, diffúzoros-kiömlős hátsó lökhárítókból, küszöbökből, és az elmaradhatatlan hátsó szárnyból álló szettel felszerelt IS-F már valóban több lóerőt sejtet, bár hozzá kell tenni, az utólag felaggatott műanyagok plusz súlyukkal inkább negatív irányban befolyásolják a gyorsulási adatokat.

Na, de ugye ezért szeretjük mi az optikai tuningot. A csicsás szett egyébként a maga kategóriájában nem néz ki rosszul, de ha választani kellene, inkább vesznék bele a szürke autók unalmas tömegébe, a gyárilag tökéletesen eltalált ívekkel. Öregszem..?