A Mini Cooper különböző változatairól már elég sok bőrt lehúztak a híres neves tuner cégek. Ennek ellenére akadnak még új elképzelések. A mostani elkövető, a német AC Schnitzer már nem az első minijét fogyasztja.

Legújabb koncepciójuk, a Mini Cooper S Clubman fő momentuma az 56 ráadás lóerőt produkáló teljesítmény tuning csomag. A gyári 170 lóerőből pedig már könnyen kiszámolható, hogy a végeredmény kellemes 226 paci lesz, melyhez még hozzávesszük a 285 Nm-es nyomatékot és egy igen ütős kis méregzsákot kapunk a garázsunkba. A Mini Copper teljesítményét nem csak érezhetjük, de hallhatjuk is az új sport kipufogó rendszernek köszönhetően, így a mi örömünk mellett a szomszédoké is garantált.

A teljesítmény mellett a külső is igen meggyőzően változott. Az új első és hátsó lökhárító, az egyedi küszöbök és az akár 18”-os exkluzív felnik rendkívül ütős összhatást biztosítanak. Végül, de nem utolsósorban pedig a menetteljesítményt is szintre hozták, egy AC Schnitzer állítható magasságú futómű segítségével.