Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Mostanában bizony nincs hiány Mercedes koncepciókból. Főszereplőnk ismét egy bajor luxusautó pontosabban a Mercedes ML 320 CDI alapjaira épülő Carlsson CD32. A Carlsson két korábbi tuning csomagját olvasztotta egybe legújabb munkája kedvéért.

A Carlsson mérnökei az ML-hez két évvel ezelőtt egy komplett aerodinamikai csomagot készítettek, majd nem sokkal ezután fejlesztették ki a 3.2 literes V6-os dízel erőforrásokhoz is a C-Tronic motorvezérlést. A C-Tronic-nak hála a Carlsson monstrumja 269 lóerővel és 612Nm-rel sokkal könnyebben cipeli hatalmas terhét. A Carlsson tuning-box másik nagy előnye, hogy egyszerűen, fúrás-faragás nélkül egy csatlakozó lehúzása segítségével visszaállítható a gyári állapot. Egy másik, a teljesítményhez is hozzájáruló változtatás az új, látványos, és a fülünknek kellemes hangzást biztosító sport kipufogó rendszer.

Egy terepjáró esetében talán nem annyira célszerű, de annál látványosabb az elektronikusan állítható futómű alapbeállításának 40 mm-rel való csökkentése. Tegyük hozzá, manapság ezeket a luxus terepjárókat már nem terep használatra, sokkal inkább presztízs autónak veszik. Arra a kevés terepen töltött alkalomra pedig könnyedén gombnyomásra megemelhetjük „kis” Mercinket.

Végül, de nem utolsó sorban lássuk miből is élnek a Carlsson látványtervezői. A komplett optikai csomag tökéletesen illeszkedik az autó karakteréhez, mindez egy 22”-os 1/11 Evo BE felni garnitúrával kiegészítve vad és agresszív külsőt kölcsönöz a Carlsson CD32-nek.

Az utastérben a már kötelezőnek számító Alcantara bőrborítás, ergonómiailag tökéletes kialakított sportkormány és fabetétek teszik esztétikusabbá az autót.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!