A Frankfurt-i kiállításon nem a lóerő/kg vagy a csomagtér méret volt az elsődleges szempont: az AC Schnitzer esetén a lóerő/liter arány pár kapta a kiemelt szerepet. Ebben a tekintetben az egyik legjobb, 1,2 lóerő/liter eredménnyel még mindig a Honda S2000-es büszkélkedhet, azonban a neves cég Touring BMW-je 1.1 lóerő / liter-es teljesítményével is előkelő helyet foglal el a listán.

Az Aechen-i tuning cég BMW M5 kombija, az ACS5 Sport Touring igen meggyőző teljesítménnyel rendelkezik. Az 5.0 literes V10-es aggregát immáron 552 lóerővel gazdálkodhat, valamint a sebességkorlátozás kiiktatása után az autó 320km/h-ás végsebességgel rendelkezik. A Schnitzer M5 a megnövekedett teljesítménynek hála már eléri az 1,1 lóerő/liter-es arányt. Mindezt a vezérlés újraprogramozásával, valamint egy új sport kipufogó rendszert felszerelésévével érték el. A nagyobb teljesítményhez természetesen erősebb fékrendszer és sportosabb futómű is dukált.

A jobb menetteljesítmény érdekében az autó aerodinamikai jellemzői is jelentősen javultak egy igen ízléses optikai csomagnak köszönhetően. Végezetül a nagyobb tapadást brutális, 21”-os Racing VI papucsokkal biztosították be.