A Frankfurtban zajló 62. Nemzetközi Autókiállítás (IAA) az autóipar legfontosabb európai eseménye. A HAMANN Motorsport is számos világújdonsággal lepi meg rajongóit a helyszínen, közülük az egyik az 560 lóerős HAMANN Thunder, melynek alapját egy impozáns V10-es motorral szerelt 3-as BMW képezi.

  • Motorcsere: M V10 560LE 574 Nm
  • Kiemelkedő M3-as kinézet (átalakítás már 325i-től lehetséges!)
  • Első és hátsó sport fékrendszer
  • Könnyűfém kerék program az ultrakönnyű kovácsolt 20 colos Edition Race felnikkel és UHP HANKOOK gumiabroncsok
  • Sportos elemek és beltéri kiegészítők: sport kormány SMG váltóval, karbon dekorációs elemek és sport ülések

Az új HAMANN modell rászolgál a "Villám" névre, hiszen mind külseje, mind a belseje, sőt a motortere is olyan változásokon esett át, hogy már nem lehet az E90-es BMW-t felismerni.

A lehető legerősebb motor a V10 M alapján

HAMANN mesterei úgy gondolták, ahol egy V8-as motor elfér, ott elfér egy V10-es is, és tessék igazuk lett! A 3-as BMW sokféle motorral rendelhető, a jelenlegi legerősebb motor az új M3-é, amely a gyártószalagról legördülve 420 LE-t és 400 Nm-t teljesít.


A HAMANN a Thundert azoknak dolgozta ki és építette meg, akinek ez nem elegendő. A gyári V 10-es motorból 560 LE-t csalogat elő. Mindehhez impozáns 574 Nm-es forgatónyomaték párosul, amelyet a 7 fokozatú SMG váltó visz át az útra vagy a versenypályára. A módosításoknak köszönhetően a HAMANN Villám 0-100 km-re 4,3 sec alatt gyorsul, végsebessége pedig a még hihetetlenebb 335km/h-ra nő. Ez az adat óriási végsebességet jelent, ezért biztosít a biztonságos megálláshoz megfelelő gumiabroncsokat a technológiai partner, a HANKOOK. (HANKOOK UHP S1 EVO).

Az egyenként 76 mm átmérőjű, rozsdamentes acélból készült HAMANN sport kipufogók és a sport katalizátor miatt a Villám valóban rászolgál nevére, hiszen akusztikailag a "mennydörgést" idézi.

M3-as kinézet HAMANN kiegészítőelemekkel

Amikor az átépített autó elkészült, a HAMANN mérnökeinek nem maradt más hátra, mint ezt az új aerodinamikai csomagot felhelyezni rá. Karbon tetőt kapott, amely a tömegét csökkenti, a HAMANN első spoiler és a hátsó diffúzor a leszorítóerőt növeli tovább.


Sport fékrendszer - Szükség esetén
A HAMANN-nál, ami nagyon gyorsnak látszik, az az is. Ezért a HAMANN szívén viseli az ügyfelei biztonságát, így minden elkészült "Villám" nagy teljesítményű sport fékrendszert kap elöl és hátul is. A hatalmas fúrt és barázdált féktárcsák elöl 405x43 mm, hátul 380x28 milliméteresek, amelyekre a HAMANN elöl 6, hátul 4 dugattyús féknyergeket, valamint speciális fékbetéteket biztosít a "Villám" vásárlóinak.

20 colos kerekeken


A módosított HAMANN Villámhoz a 20 colos komplett kerekeket ajánlja HAMANN. A Thunder egyediségét biztosítva és tovább hangsúlyozva, a HAMANN az új, saját fejlesztésű, 3 részes Edition Race kovácsolt kerekét szereli fel a BMW-re. A többrészes felni merevségét az attraktív titániumcsavarok biztosítják, míg az extravagáns luxusmegjelenést a matt fekete kereszt dizájnú küllők, a védelmet is ellátó széles, tükörkróm színű, fényes bevonatú, rozsdamentes acél felniperem garantálják.

Az Edition Race-t a HAMANN Thunder a következő kombinációban kapja:

elöl 8,5 x 20" / hátul 10,5 x 20" - 325/25/ZR20

A 20 colos kovácsolt kerék mérete ellenére ultrakönnyű, mindössze 14 kg. A HAMANN a Thundert a technologiai partner, a HANKOOK UHP S1 EVO-val szereli fel.

Versenyautó "feeling" a műszerfalo

HAMANN az utastérben is olyan eredeti motorsport hangulatot teremt, mint a motortérben. Ezt idézik fel a gyors kanyarokban is biztonságosan és kényelmesen tartó könnyű sport ülések és a műszerfalat, valamint a HAMANN SMG váltós sportkormányt és a teljes autót beborító karbon kiegészítő elemek.


Minden benzinüzemű 3-as BMW-ből építhető HAMANN Villám, kezdve a 325i, 330i, 335i egészen az új M3-ig.

Mindez pedig már hazánkban is elérhető - bővebb információkért látogass el a HAMANN Hungary weboldalára!


WWW.HAMANN-MOTORSPORT.HU