A Maranello-i autógyár istállójában az aktuális modellek közül az egyik legelegánsabb darab a 612 Scaglietti. Ez az autó amellett, hogy egy versenypályán is otthon érzi magát, simán felveszi a versenyt eleganciában akár egy Aston Martinnal is. A német Hamann egy igen komoly optikai csomagot készített a típushoz.

A Hamann aerodinamikai csomagja természetesen nem csak a látvány kedvéért készült. Az új, szélcsatornában tesztelt elemek az autó leszorító erejét is jelentősen javítják. A Hamann csapatának igen nehéz dolga volt, hiszen egy Pininfarina munkát nehéz felülmúlni. A végeredmény azonban igen jól sikerült: az optikai csomag magába foglal egy egyedi tervezésű első lökhárítót, új, alacsonyabb hatást keltő küszöböket, valamint egy mutatós, sportosabb látványt kölcsönző diffúzoros hátsó lököst. Az aerodinamikai elemeket karbonból vagy üvegszálból készítik, a megrendelő igényei szerint.

A felni választás terén a sportosabb látványt kívánták tovább hangsúlyozni. Ennek érdekében a választás egy három darabból álló „Edition Race” fantázianevű ultra könnyű, extravagáns felnigarnitúrára esett. A legütősebb felni-gumi opció mindenképpen a 21”-os felnikben és a rajtuk feszülő, elől 245/30-as, hátul pedig 345/25-os abroncsokban keresendő. A tökéletesebb kezelhetőség érdekében pedig, a Scagletti-t egy lehelletnyit közelebb is engedték a földhöz.

Az igazi élményt azonban mindenképpen a V12-es motor 540 lóerejének már-már szimfóniába illő hangja biztosítja. A Hamann két egyedi dupla véggel ellátott, sport kipufogója nagyban hozzájárul ehhez. A rendszer maga pedig temrészetesen a világ legelső kipufogógyárában, az egyébként olasz Supersprintnél készül.

Luxus sportautó lévén az utastérrel szemben igen nagyok az elvárások. A megrendelő kérésére választható színű egyedi bőrbelsőt varázsolnak, komplett multimédia rendszerrel (TV, DVD, Playstation), valamint az elmaradhatatlan számos Hamman logóval.