Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A wettsteteni székhelyű MTM kezelésbe vette a gyárilag legerősebb hármas Audi-t, az S3-at. A neves német cég mérnökei teljes körű tuning csomagot készítettek az autóhoz.

Az autó erőforrása egy 2.0 literes 16 szelepes turbós motor, ami egy mezei S3 esetében 265 lóerőt és 350 Nm nyomatékot jelent. Első lépésben az elektronika átprogramozásával 45 lóerős és 50Nm-es többletet könyvelhettek el. Következő lépésként felszereltek egy új hátsó kipufogó dobot, és egy rezonátort, így további 5 nm-rel és 5 lóerővel növelték az eddig is komoly teljesítmény. A legütősebb konfigurációban azonban a komplett kipufogó rendszer is cserére kerül, amivel az MTM S3 immáron 330 lóerőt és 420 Nm nyomatékot teljesít. Ezzel a teljesítménnyel az autó - álló helyzetből - a gyárihoz képest 0.6 másodpercet javítva, 5.1 másodperc alatt gyorsul fel 100km/h-ra. A végsebessége pedig nem kevesebb, mint 264 km/h. Az MTM természetesen a változtatásokra teljes körű garanciát vállal.

A megnövekedett teljesítményhez komolyabb fékrendszer is tartozik. Az MTM egy három lépcsős fék tuningot kínál az új S3-hoz. A 8 dugattyús féknyergekhez első lépcsőben 330x32mm-es, a másodikban 356x34mm-es, harmadikban pedig 380x34-es féktárcsákat szereltek, így semmi perc alatt állóra fékezhetjük kedvenc Audinkat.

Végezetül kezelésbe vették a futóművet, valamint egy méretes felni garnitúra is felkerült a gyári tárcsák helyére. A jobb úttartás és kanyarstabilitás érdekében a karosszériát 45 mm-rel lejjebb ültették. A 20mm-rel kiszélesített futómű alá pedig saját tervezésű, 19”-os Bimoto fantázianevű kerek kerültek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!