Az amerikai autógyártás egyik kultikus alakjának számító Ford Mustang legújabb verziójának limitált kabrió változata a 2006-os SEMA shown került bemutatásra. Az autó kialakítására egy igazi Mustang specialistát, az amerikai Roush-t kérték fel. Ebből az exkluzív Roadsterből mindösszesen 100 darabot készítettek.

A Roush egyedi kéttónusú fényezése igen meggyőző látványt kölcsönöz, az alap Mustang Roadster is igen látványosra sikeredett. Az impozáns külső megjelenést továbbá egy ízléses optikai csomag biztosítja, amely új első és hátsó lökhárítót, valamint egy hátsó szárnyat tartalmaz.

Futómű terén, új, 20”-os Roush RR04-es típusú króm tárcsák kerültek felszerelésre, amelyek szintén sokat dobnak a vizuális összhatáson. A jobb kezelhetőség érdekében, a cég saját gyártású ültetőrugóival is felszerelte az autót.

A Roush Mustang Roadsterből mindösszesen 100 darabot készítettek. Egy ilyen egyedi autónál elengedhetetlen, hogy a teljesítmény is az átlag feletti legyen. A Roush egy kompresszor segítségével a Ford V8-as 4.6 literes aggregátját 415 lóerőre növelte.

Az optikai újítások sora az autó belsejében is folytatódik. Karbonból készült műszerfal betétetek, Roush logók, alumínium pedál szett, egyedi bőrborítás és egyéb apró, de ízléses kiegészítők teszik komfortosabbá az utazást.

Már csak napsütés és jó idő kell aztán le a tetővel...