Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német Hamann, a BMW legújabb, 3-as szériáját vette célkeresztbe. Egészen szép optikai csomaggal, és sajnos elég gyengére sikeredett teljesítmény tuninggal kedveskedtek az E92-es BMW tulajdonosok számára.

A mérsékelt teljesítmény növekedést az elektronika optimalizálásával érték el. A 2.5 literes benzines erőforrás esetében ez 13, a 3.0 literes esetében pedig 17 lőerőt, és egységesen 25 Nm nyomaték növekedést jelent, a végsebességűk pedig 265 km/h-ra módosult. A dízel változatok esetén, a 330d-hez 272 lőerő és 600 Nm nyomaték, a 335d-hez pedig 313 lóerő illetve 630 Nm nyomaték párosul. Jó hír viszont, hogy a közeljövőben készül el a Hamann 335i-s változat, mely már 380 lőerőre lesz képes.

Az optika terén már jobban teljesített a Hamann. Felkerült egy egyedi első lökhárító toldat, egy laposabb, sportosabb hatást keltő küszöb garnitúra és egy új hátsó lökhárító. A leszorító erő javítása érdekében pedig felszereltek egy tető-, illetve egy hátsó szárnyat. Az autó hátuljának agresszív látványát, és nem utolsó sorban sportos hangzását a 2 dupla kipufogó véggel ellátott dob biztosítja.

Hamann koncepcióról lévén szó a megfelelő felni választás is igen fontos kritérium. Három fajta Hamann felni garnitúra közül választhatunk 18-20”-os méretben: Race Edition, PG3 illetve Anniversary. A Hamann hármas alá elöl 35 mm-t, hátul pedig 20 mm-t ültető futómű is került. Az eredmény jobb kezelhetőségben, valamint kanyarstabilitásban mérhető.

A belsőtér egyedi kialakításához számos kiegészítőt kínálnak. Multimédia kütyük (DVD, TV, PlayStation), valamint minőségi bőrborítás teszi kellemessé az utazást.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!