Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Jaguarokra és Roverekre specializálódott német tuningcég, az Arden ismét munkához látott. Legújabb áldozatuk egy V8-as Jauar XK. A német tuningcég csomagja teljesítmény tuningot, 30 mm-el ültetett futóművet és látványos optikai változtatásokat tartalmaz.

Az Arden a teljesítmény terén igazán nagyot alkotott. Két lépcsőben oldották meg a tuningot. Első lépésben a gyárilag 4,2 literes aggregátot 4,5 literre fúrták fel, továbbá egyedi főtengelyt, hajtókarokat, dugattyúkat is beszereltek. Végső simításként pedig optimalizálták az elektronikát és felszereltek egy új sport kipufogó rendszert. Az eredmény pedig 392 lóerő, a gyári 298 helyett. A „kisebb” Arden XK 5,3 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s tempót. Második lépésként felkerült egy kompresszor és ismét újraprogramozták a vezérlést. A végeredmény így 480 lóerő és 4,8 másodperces 100km/h-ás gyorsulás.

A német tuningcég csomagja persze az extra lóerőkön kívül mást is tartalmaz. Az Arden igen látványos optikai csomagot készített az XK-hoz. Az új, méretes légbeömlőkkel ellátott első lökhárítónak köszönhetően az autó eleje sokkal agresszívebb, sportosabb látványt nyújt. Légbeömlőket azonban találhatunk az új dízájnos küszöbökön is, melyek a fékek hűtését segítik. Az optikai elemek sorát pedig egy formás, az autó egészéhez kiválóan illeszkedő hátsó lökhárítóval zárták. A vizuális összhatást pedig egy 21”-os felni garnitúra, és egy 30mm-es ültetés teszi teljessé.

Az Arden a Jaguar XK koncepciójuk személyében egy igazi ragadozó vadmacskát alkotott.
Nekem tecccik!
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!