A Ford idén dobta piacra a tavalyi Genfi Autószalonon bemutatott SAV névre keresztelt sportos egyterű koncepciójának széria változatát, az S-Max-ot. Az új Ford - nem mellékesen - a 2007. év autója címét is kiérdemelte.

A Loder1899 egy egyedi karbon elemekből álló optikai csomagot készített a Ford- S-Max-hoz. A látvány pedig elég futurisztikusra sikeredett. Mindenki eldöntheti magában, vagy a fórumba írva, hogy tetszik-e neki a látvány. Nekem személy szerint nem jönnek be, a vegyünk egy családi autót és vadítsuk meg munkák. Na de térjünk vissza az optikára. Az új külsőt kölcsönző csomagban találhatunk egy új első és hátsó lökhárítót, küszöböket és egy szárnyat. Természetesen ezek az elemek, hála a karbon áldásos tulajdonságainak extra könnyűek.

A Loder gondolt a száguldani vágyó családfőkre is, hiszen a gyári dízel erőforrás 130 lóerejét 155 lóerőre erősítették. Az igazi különlegességet azonban az alapból 220 lóerős 2.5 literes turbós motor jelenti. A Loder áldásos tevékenységének hála további 50 lóerő gazdagítja az eddig is népes ménest.
Végezetül pedig egy 35 mm-es ültetésű futóművel, valamint akár 20”-os kerék garnitúrával szerelik fel a Ford S-Maxot.

Az átalakítások ára közel 6000 euróra rúg.