A Mercedes BENZ R osztály éppen annyira látványos, mint amennyire sokoldalú. Hat személyes utasterével ötvözi a családi kényelmet az összkerékhajtás előnyeivel és a teljes körű luxussal. A Kleemann ezt a felsorolást bővíti még egy fontos elemmel: a teljesítménnyel.

A Kleemann ismét a már jól bevált kompresszor kittjét vetette be. Az R500-as teljesítménye, ezáltal 455 lóerőre és 585 Nm-es nyomatékra módosult.

A Kleemann mérnökei gondoltak a Diesel autó tulajdonosokra is: a V6-os R320 CDI változathoz egy 35 lóerő, illetve 80 Nm nyomatékot többletet jelentő, úgynevezett KD-box-ot fejlesztettek.

A Kleemann csapata igyekszik mindig a típushoz legjobban illő felni garnitúrát felszerelni autóira. Mostani választásuk saját tervezésű, 20”-os felnikre esett. Kérésre nagyobb teljesítményű, 8 dugattyús 380 mm-es tárcsákkal szerelt KB8-as fékrendszerrel is ellátják az R-es Mercit.

Végső simításként pedig a futóművet szerelték fel egy úgynevezett EBL rendszerrel, amely segítségével - természetesen az elektronika segítségével - akár 30 mm-rel közelebb ültethetjük az autót az aszfalthoz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!