Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az új GL osztály szolgáltatja a leggrandiózusabb autókat a Mercedes palettáján. A robosztus külső, az öszkerékhajtás, az impozáns teljesítmény valamint a töménytelen luxus elem igazán ellenállhatatlanná teszi a GL 500-ast.

A délkelet-németországi Carlsson természetesen nem hagyhatott ki ekkora ziccert, hogy kezelésbe ne vegyen egy GL mercit. Kifejezetten a GL 500-hoz fejlesztették ki az úgynevezett CK50-es motortuning kitet, amellyel ez a hatalmas monstrum 6.1 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h-ás sebességre. Az autó tuningolt V8-as erőforrása 435 lóerőt és 600Nm nyomatékot teljesít, végsebessége pedig 248 km/h.

A GL 500-as alapból is egy igazi szemet gyönyörködtető jelenség, a Carlsson csapata ezért nem is vitte túlzásba az optikai változtatásokat. Az autó brutális megjelenéséhez kiválóan illeszkedik a sport kipufogórendszer dupla króm végződése, továbbá egy méretes, 11 küllős ultra könnyű Carlsson 22”-os felni garnitúra is felszerelésre került, 305/35-ös abroncsokkal.

A futómű terén sem volt nehéz dolga a Carlsson-nak, ugyanis mi más kerülhetett volna az autó alá, mint egy C-Tronic, elektromosan állítható magasságú illetve keménységű sport futómű. Az autó futóműve automatikusan alkalmazkodik az útviszonyokhoz, valamint akár 35 mm-rel is megültethetjük kedvenc monstrumunkat.

A belsőtérben luxus - luxus hátán. Teljes Alcantara bőrborítás, multimédia rendszer, fa, vagy karbon betétek. A vásárló egyedi igényei szerint alakítják ki a belsőteret, így a Carlsson igazi wellness központtá varázsolja a kezelésbe vett GL Merciket.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!