Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az amerikai autó tuningjairól híres német Startech tuning cég új köntösbe bújtatta az új Jeep Commandert, amellyel nem csak 4x4-es mivolta hangsúlyozódik ki jobban, de a hétköznapi forgalomban is messze feltűnőbb lesz.

Az orr részen 3 új elemmel találkozhatunk: a műanyag hatású betétekkel valamint a 3 függőleges króm csíkkal, amelyek 7 db, szintén krómozott levegőbeömlő között foglalnak helyet. Az autó küszöbspoilerei alá LED-es fényforrásokat szereltek, amelyek az éjszakai be- illetve kiszállást segítik, további üde színfoltot pedig a hatalmas krómozott visszapillantó tükör pár képez.

A hátsó lökhárítón található, három részre tagolt műanyag betét két szélső elemében a „disznó orr” stílusú ovális krómozott kipufogó végek kaptak helyet, míg a középső panel eltávolítható, amennyiben valakit vontatni kell, vagy estleg minket kell kihúzni a dagonyából.

Az autó alatt a terep használatot aligha elősegítő, valamint vitathatatlanul exkluziv megjelenést biztosító 20 colos, 5 küllős Startech Monostar IV könnyűfém felnik kaptak helyet, melyeken 265/45 R 20-as utcai abroncsok feszülnek. Futómű tekintetében, ráadásként kérhető egy ültető szett is, amellyel az Amerikai SUV-ot 30 milliméterrel lehet közelebb ültetni az aszfalthoz, így az alacsonyabb súlypont miatt javul a kezelhetősége és a kanyarstabilitása is.

A Startech SD6 elnevezésű teljesítménynövelő csomagja a Commander esetén egy processzor bázisú irányító egységgel egészül ki, amelyet egyébként bármelyik Chrysler illetve Jeep gépjárműbe 30 perc alatt könnyedén be lehet szerelni. A teljesítményjavító csomaggal felvértezett 3 literes V6-os turbó dízel egység 262 lóerőt ad le 4000-es főtengely fordulattól valamint 580 Nm-es maximális forgatónyomatékot állít rendelkezésünkre egészen alacsony fordulaton, 1600 és 2600 között.

A 0-100 km/órás sprintet a Jeep 8,5 másodperc alatt teljesíti, a végsebessége pedig kereken 200 km/óra. A csomag része még a rozsdamentes acélból készült sport kipufogórendszer is, amely a már említett ovál végek útján boldogítja a mögöttünk haladókat.

A belső kiegészítők sora határtalan, többek között a műanyag ajtó berakásokon keresztül a bőrig, vagy az alcantaráig mindengéle borítás rendelhetői, a kormány pedig bőr bevonattal és diófa berakással dukál.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!