Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Hétköznapi használat szempontjából nem rossz választás egy nyitott tetejű Porsche, ám ha valaki a Ferrarikat preferálja, ilyen téren igen sok kompromisszumot kell kötnie. E dilemmára nyújt gyógyírt a német 9ff tuning cég, aki elkészítette a kettő ötvözetét.

Elegancia és praktikusság a minden napokra. Rárúgva a gázpedálra 4 másodperc alatt 100-on, rá 6 másodpercre már 200-at mutat az óra és további 12 másodperc múlva pedig már 300-al süvítő levegő állítja be a frizuránkat. Ferrarit idéző gyorsulási adatokkal, báránybőrbe bújtatott farkasként konstatálható a 9ff által megpiszkált Porsche 911 Cabrio. A filigráns külső a 19 colos forgácsolt könnyűfém felniknek, valamint az új első ás hátsó lökhárítónak köszönhető.

A sebességtől függően automatikusan menetmagasságot állító felfüggesztés mellett egy 380 mm átmérőjű tárcsákkal rendelkező új fékrendszert is az autóra szereltek, a biztonság növelését elősegítendő.

Az autó legfőbb különlegessége, a motor - ahogy az autóban is - a végére maradt. A hátsó tengely mögött helyet foglaló erőforrást két turbófeltöltővel, valamint az ezek elviselését biztosító számos új motorikus alkatrésszel szerelték fel. A dupla turbós egység így 650 lóerőt és 830 Nm-es forgatónyomatékot produkál. A 9ff íly módon megvadított 911-ese egy újabb rekordot írhat a cég számlájra: a Turbo Convertible nyerte el a világ leggyorsabb kabriójának megtisztelő címét, amelyet a módosításoknak betudható, 350 km/óra feletti végsebességgel ért el.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!