Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A JE Design által csinosított Volkswagen EOS a debütálást követően csak kisebb módosításokon esett keresztül - de már ekkor ígéretet kaptak a tulajdonosok egy komolyabb teljesítmény, illetve optikai csomag elkészültére. És lőn.

A JE Design utánozhatatlan stílusában elkészített optikai csomag tökéletesen passzol az EOS formavilágához. Az egyedüli formabontás, az első fényszórók szemöldökeiben keresendő: a méretesre sikerült és csúnyának tartott fényszórókat szemöldökökkel próbálták ellensúlyozni, az első lökhárító mélyre húzott köténye pedig határozottságát és aggresszivitást sejtet. A 4 krómvég, a tetőszárny, a küszöbspoilerrel összhangba hozott hátsó lökhárító és az integrált karbon diffúzor-utánzat pedig a sportos megjelenésért felelős. A küszöbspoilerekbe vágott légbeömlőknek csak optikailag van szerepe, de vitathatatlanul jól illeszkednek az autóra szerelt szetthez.

A Je Design a 2 literes TFSI valamint TDi motorokhoz kínál teljesítménynövelő opciókat. A dízel erőforrás a csomaggal megspékelve 176 lóerőt (gyárilag 140 LE), valamint 405 Nm-t teljesít, a végsebessége pedig 212 km/óra. A 100 km/órás álló rajtos gyorsuláshoz 9,2 másodperc szükséges amely 1,1 mp-el jobb a gyári adatnál. A közvetlen befecskendezésű TFSI egység 44 lóerővel 244 lóerőre izmosodott, a hozzá párosuló maximális nyomaték pedig 355 Nm-re rúg. A benzines EOS a 0-100 km/órás sprintet kerek 7 másodperc alatt teljesíti a végsebessége pedig 239 km/óra. A csomagok pedig kizárólag a Tüv által tesztelt és engedélyeztetett alkatrészeket tartalmaznak.

Az EOS alá új, rövidebb rugóstagokkal felszerelt sport futóművet is szereltek, amelynek köszönhetően 30 milliméterrel csökkent a hasmagasság, ezzel is növelve az autó kanyarstabilitását és irányíthatóságát. A Je Design azonban egy állítható futóművet is kínál az EOS-hoz, ami 35-65 milliméter közötti állítást tesz lehetővé.

Felnik terén 19 colos JE Design Multispoke tárcsák kerültek képbe, 235/35 abroncsokkal. Ugyanez az opció kérhető 18, illetve 17 colos méretben is.

Opcionálisan rendelhető továbbá a 330x28 milliméteres tárcsákkal és 4 dugattyús nyergekkel ellátott sport fékrendszer is, amely csak az első tengely alkatrészeit váltja le.

A tökéletes hangzás reményében a teljesítménynövelő csomag része a rozsdamentes acélból készül 90 mm átmérőjű kipufogóvégekkel felszerelt sport kipufogórendszer is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!