Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A július 7-9. között megrendezett Goodwood Fesztiválon debütált a 350Z vadított változata, a GT-S. A Nissan kommunikációs igazgatójának elmondása szerint nem kirakat-autónak, hanem vérbeli sportautónak készítették a GT-S-t.

Az új verzió a Nissan európai központjában készült, ahol a cég mérnökei - külső szakemberekkel együttműködve - éjt nappallá téve dolgoztak rajta. Legfőbb változásokat a motoron és a karosszérián figyelhetünk meg. A motor vérének felpezsdítéséhez a svájci Novidem cég kompresszorát használták, melynek segítségével 25%-al megnövekedett a lovak száma, 300-ról 382 lóerőre, mindemellé pedig 352 Nm-ről 425-re emelkedett a maximális forgatónyomaték. Így a 0-100 km/órás gyorsulást széria társánál kerek egy másodperccel gyorsabban, azaz 4,8 sec alatt teljesíti a GT-S. A motorhoz egy teljesen új sport kipufogórendszert is csatlakoztattak.

Futómű terén, a gyári elemek Bilstein rugóstagokra cserélődtek, megnövelve ezzel az autó stabilitását, úttartását és komfortosabbá téve a menettulajdonságokat.

A német Strosek légcsatornájában kifejlesztett új első és hátsó lökhárítókat szerelték a gépezetre, melyekkel növelik az első és hátsó tengelyekre jutó leszorító erő is jelentősen optimálisabb mértéket mutat nagy sbesség mellett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!