Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A világon elsőként a JE-Design tuningműhely kapta meg az első példányt, a hazákban pár nappal ezelőtt debütált új VolksWagen EOS-ból, és készítette el hozzá optikai, valamint teljesítménynövelő programját.

Az új modellhez kétféle motortuning programot kínálnak. Az elsőt a 2.0 literes TDI dízel erőforráshoz kínálják, melynek eredménye 176 lóerő és 405 Nm-es forgatónyomaték, az ára pedig 1149 euró. A dízel erőforrással szerelt EOS 9,2 másodperc alatt teljesíti a 100 km/órás állórajtos gyorsulást és egészen 212 km/óráig gyorsul az újdonsült kabrió. A második tuning csomagot a 2.0 literes TFSI benzines egységhez kínálják, melynek teljesítménye a kúra után eléri a 244 lóerőt és 344 Nm-es forgatónyomatékot. Benzines erőforráshoz méltóan 7 másodperc alatt gyűri le a 100 km/órát és egészen 239 km/óráig gyorsul.

A tökéletes útfekvés érdekében új Je Design sportrugó szettel szerelte fel az első és hátsó felfüggesztéseket, melyek így 30 milliméterrel megrövidültek. A felpiszkált EOS alatt 8x19 colos krómozott Multispoke felniket találunk melyeken 235/35 R19-es nagyteljesítményű abroncsok feszülnek. Opcionálisan kérhető az EOS alá egy, a gyárinál nagyobb teljesítményű fékrendszer, 1999 eurós vételárér cserébe.

A közeljövőben érkezik majd a V6-os motorhoz is egy kompresszoros kiegészítés, valamint további kiegészítők az EOS-hoz, mint például katalizátoros sport kipufogórendszer krómozott rozsdamentes kipufogóvégekkel, aerodinamikai csomag, avagy teljes körű spoiler szett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!