Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német Strosek tuning cég legújabb áldozata egy Porsche Cayman. A változtatásoknak köszönhetően az autó új külseje sokkal laposabb és jóval agresszívebb hatást kelt, továbbá a hozzá tartozó 380 lóerő is elég meggyőző adatnak számít.

A változtatások sorát kezdjük az új optikai csomaggal, amely számos aerodinamikai elemet tartalmaz. Az autó elejére egy első lökhárító-toldatot szereltek, ami nemcsak az agresszívebb látványt, hanem a nagyobb leszorító erőt és az első tárcsafékek jobb hűtését is elősegíti. Az autó oldalát egyedi küszöbök dobják fel, a formás hátsóért pedig egy díffúzórral ellátott hátsó szoknya, egy laposabb hatást biztosító tetőspojler, valamint egy elektronikusan kiemelkedő hátsó szárny gondoskodik. Utolsó simításként pedig sport tükrök, valamint 20”-os felni garnitúra került az autóra. A megfelelő tapadásról elől 235/30-as, hátul 305/25-ös Dunlop SP abroncsok gondoskodnak.

Az új külső mellé néhány extra lóerő is dukál, erről gondoskodik a Strosek két lépcsős tuningprogramja. Első lépésben 295-ról 320-ra, a másodikban pedig 380 lóerőre izmosítják fel a Cayman teljesítményét. Az alap csomag tartalmaz egy sport levegőszűrő rendszert, sport kipufogórendszert és egy kis chip tuningot. A komolyabb változat 85 ráadás lóerejéhez azonban már komolyabban bele kellett nyúlni a Porsche motorjába. Ezt az alap 3,4 literes hengerűrtartalom 3,8 literre való növelésével, és az alap csomag installálásával érték el. A végeredmény 380 lóerő és 415 Nm nyomaték formájában jelentkezik. Az autó menetteljesítménye is impozáns. A gyári 5,4 másodperces 0-100 km/h-ás sprint 4,7 másodpercre, a 275 km/h-ás végsebesség pedig 288-ra javult.

A belső tér sportos és egyben exkluzív, melyhez a cég számos kiegészítőt kínál: Strosek logós szőnyegek, alumínium váltókar, pedálszett, illetve izlésvilágunknak megfelelő színben választható bőrkárpitozás.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!