A kizárólag Mercedes-ek tuningjával foglalkozó Carlsson - válaszolva a magas üzemanyag árakra - előállt egy új lehetőséggel az úgynevezett C-Tronic Diesel ECO csatlakoztatható chip tuning egységgel. Ezzel a kis okossággal hosszú távon sok pénzt takaríthatunk meg, ráadásként a kevesebb fogyasztás mellé még nagyobb teljesítmény is párosul. Szerintem ezzel mindenki kiegyezne, jelen estben azonban a Carlsson csak a dízel Mercedes tulajdonos számára kínálja ezt az alternatívát.

Nézzük a száraz tényeket. A Carlsson mérnökei a C-tronic használatával 10%-os fogyasztás csökkenés mellé 15% nyomatéknövekedést ígérnek, mindezt a kibocsátott káros anyagok mennyiségének változása nélkül! Ezeket az adatokat igazolta két igen elismert európai tuning magazin tesztje is (Auto, Motor & Sport, Sport Auto), ahol egy C-tronic-kal szerelt B osztályú 200 CDI Mercedes fogyasztása 100 km-en átlagban fél literrel javult. Azonban a vezetési stílusunktól függően ez akár 2 liter is lehet.

Az egység kiadásával a Carlsson azt is szeretné demonstrálni, hogy a tuning manapság nem csak a durva teljesítménynövelésről, vagy a földet súroló - eget karcoló spoilerezésről szól, de egyúttal az erőforrások kíméléséről és környezetünk védelméről is.

A Carlsson fejlesztése az A, B, C, E illetve S- osztályokon keresztül egészen a Vito illetve Viano tulajdonosok számára elérhető.