Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Leingarteni bázisú német JE Design tuning műhely nemrég mutatta be az általuk új köntösbe bújtatott Audi A8-ast, melyet az optikai csomag mellett egy kompresszorral spékeltek meg.

Az új első légbeömlőkkel tarkított, mélyre húzott lökhárítóval igazán impozáns és tekintélyt parancsoló az A8-as megjelenése. Az első lökhárítón kívül az autó még egy pár küszöbspoilert és egy vadabb hátsó lökhárítót kapott. A hátsó lökős két kivágásából oldalanként két 101 milliméter átmérőjű krómozott iker kipufogóvég kacsint a külvilágra. A spoilerszett elsődleges feladata a tengelyekre jutó leszorító erő növelése, nagy sebesség mellett. A szetthez ráadásként kérhető az első lökhárítóba integrált, oldalankénti 2 ködlámpa is.

Az A8-asban található széria egység 335 lóerőt és 430 Nm-et teljesít. A JE Design mérnökei ezt megtoldották egy kompresszor csomaggal, valamint változtattak a motor karakterisztikáján is. A változtatásoknak köszönhetően a 8-as kereken 500 lóerőre képes, végsebessége pedig 303 km/óra körül konstatálható. A széria modell az álló rajtos 100 km/órára való gyorsulást 6,3 másodperc alatt teljesítette, ám a JE Design által felpiszkált kompresszoros változat ezt 4,8 másodperc alatt teljesíti!
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!