Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Közel lehetetlen feladat egy felső kategóriás sport autót, mint egy Porsche 997-est a gyári állapotnál még jobbá varázsolni. A német Gemballa mégis vállalkozott a küldetésre, mely a GTR 650 Avalanche Evo Orange képében realizálódott.

Az autó legszembetűnőbb jellegzetessége az úgynevezett „blood orange” vérnarancssárga fényezés. Ehhez az egyedi színválasztáshoz nagyszerű választás a matt fekete 20”-os verseny felni garnitúra. A felnikre a teljesítményhez mérten választottak abroncsokat: elöl 235/20-as hátul pedig 325/25-ös kerekek tartják az úton ezt a 650 lóerős autót. Az autó sok előnyös változása közül érdemes még megemlíteni a belső tér extravagáns kialakítását. Természetesen a külsővel harmonizálva itt is szinte minden narancssárga - fekete kompozícióban pompázik. Porsche-ről lévén szó nem hiányozhat az Alcantara bőrborítás, illetve a számos sportos kiegészítő sem.

Nem tévedés: a Gemballa Porsche GTR Avalanche Evo 650 a nevéhez hűen 650 lóerőt és 850Nm-t teljesít. Mindezt egy 3.6 literes bi-turbós erőforrás segítségével. Ez a teljesítmény jelentős változást jelent a gyári 997-es 400 Nm-éhez képest. A Gemballa Porshe menetteljesítménye hihetetlen, de mit is várhatnánk ekkora teljesítmény mellett, melyhez ráadásnak egy extra rövid áttételezésű sportváltót is beépítettek. Az autó gyorsulása 200 km/h-ra 11,2 másodperc (!), végsebessége pedig 335km/h. Ekkora tempónál jól jön a Porsche jellegzetes hátsó szárnya, amely a sebességtől függően szabályozza magasságát/szögét, ezáltal pedig a hátsó tengelyre jutó leszorító erőt.

Komoly teljesítmény tuning lévén a Gemballa számára a motor tartóssága is az elsődleges feladatok közé tartozott. A hűtés hatékonyságának maximalizálása érdekében három intercooler gondoskodik a töltőlevegő megfelelő hőmérsékletéről, mindemellett a váltórudat is kicserélték egy titániumból készült változatra.

A 650 lóerő megkívánta a speciális verseny futómű és fékrendszer felszerelését is. Előre 380 mm-es hátulra pedig 345 mm-es tárcsák kerültek.

A végeredmény pedig egy szóval leírható: Tökéletes.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!