Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy újabb Skoda Octavia RS sportcsomag látott napvilágot, ezúttal a kempteni székhelyű ABT Sportsline gondozásában. Az alapul vett RS Octaviaban 2.0 literes TFSI egység dolgozik mely gyárilag kereken 200 lóerőt teljesített.

Kezdésként az egyébként sem gyenge aggregátot a cég mérnökei egy kis chip tuning segítségével 240 lóerősre tornázták fel. Ám ez a nyers teljesítmény magában még nem volt elegendő, ezért a Skoda motorvezérlő elektronikáját kiegészítették egy saját tervezésű IS (Intelligent Sport) rendszerrel is, melyet a fogyasztás csökkentése céljából kicsit átalakított váltóval társítottak. Így az alacsonyabb fordulatszám mellett nagyobb sebesség érhető el, viszont akár 4 litert is spórolhatunk 100 km-en. Eme technológiával, valamint a turbónyomás növelésével a maximális teljesítmény 270 lóerőre emelkedett, amelyet a motor 5700/perces főtengelyfordulaton ér el. A hozzá tartozó maximális forgatónyomaték 350 Nm-re emelkedett, amely 2900-as percenkénti fordulattól áll a sofőr rendelkezésére. A módosításoknak köszönhetően a Skoda 6,5 mp alatt éri el a 100 km/órás tempót végebessége pedig 251 km/órára növekedett.

A teljesítménynövelő csomag mellett új, ötküllős, kifejezetten a típusra passzoló könnyűfém felnik is rendelkezésre állnak házon belül, 17”, 18” és akár 19”-os méretekben is.

A sportosabb külső megjelenés érdekében az Octaviát 25 milliméterrel ültették le, köszönhetően a típushoz fejlesztett sport rugószettnek.