A német Porsche tuner TechArt egy újabb teljeskörű tuning csomagot készített a 911 Carrera 4 és 4S tulajdonosok számára.

Az optikai csomag első ránézésre már ismerős lehet, talán azért, mert a korábban kiadott szettel szinte egy az egyben megegyezik. A sportosság és elegancia jegyében egy új első és hátsó lökhárító, valamint egy pár csavart küszöb került fel az autóra. Amit pedig eddig még nem láthattunk, egy jókora hátsó szárny, mely a hátsó tengelyekre jutó leszorítóerőt maximalizálja.

Az eddigiekben hiányzó teljesítmény-tuning terén a TechArt nem igazán eröltette meg magát. A 3.6, valamint a 3.8 literes motorhoz új légszűrő és komplett kipufogórendszert készítettek, valamint újraprogramogramozták az elektronikát. Ezekkel a változtatásokkal mindössze 15 lóerős növekedést értek el. A gyorsulás 0-100 km/h-ra viszont majdnem fél másodpercel, valamint a végsebesség is 5 km/h-val javult. Természetesen ez nem csak a 15 lóerőnek köszönhető, hanem az autó súlyának karcsúsításának és aerodinamikai kiegészítőinek is.

A TechArt természetesen igazán exkluzív kerekkel látta el a legújabb koncepciót. A 18”-tól egészen 20”-osig választhatjuk a TechArt Formula, fekete fényezéssel ellátott felnijeit. A legütősebb opció azonban mindenképpen a 20”-os változat elöl 235/30-as hátul pedig a 305/25-os ContiSportContact 2 abroncsokkal. Az új kerekekhez némi futómű-tuning is dukál. A kerékmérettől függően a Porsche-t 25, illetve 35 mm-es ültetést megvalósító, állítható keménységű futóművel szerelték fel. Az autó felfüggesztését így kedvünk szerint állíthatjuk saját igényeinkhez, aszerint, hogy éppen egy versenypályán szeretnénk körözni, vagy csak egyszerűen országúton autózni.

Az utastérben az exkluzív bőrborítás mellett sportos kiegészítőkkel is találkozhatunk: sport pedálok, sport kormány, alumínium váltógomb illetve kézifékkar.