Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Nem egészen hat hónappal ezelőtt mutatták be az első, JE-Design által megvadított új Leont, most pedig egy újabb vérpezsdítő csomaggal rukkoltak elő, amely optikai és teljesítménynövelő opciókat egyaránt tartalmaz.

A JE-Design választása most egy 2 literes közvetlen benzinbefecskendezésű és turbófeltöltővel párosított TFSI egységgel szerelt Leonra esett, amelyben ugyanaz a motor dolgozik mint a nemrég bemutatott Octavia RS kombiban. A motor teljesítményét - a vezérlés módosításával - 185-ről 244 lóerőre, maximális forgatónyomatékát pedig 270 Nm-ről, 355-re tornázták fel. Az erőtől duzzadó spanyol bika végsebessége 21 km/órával nőtt, egészen pontosan 242 km/órára, a gyorsulásán pedig 1,4 másodpercet faragtak, így 6,4 mp szükségeltetik a 100-as tempó eléréséhez, álló helyzetből. A teljesítménynövelő csomag alkotóelemei természetesen TÜV tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Az JE Design Leon külső megjelenése egy bitang erős gépet sejtet. A szélesített kerékjárati ívek, az új első lökös, a márkajelzés nélküli hűtőmaszk, a szemöldökkel ellátott, sötét hátterű első fényszórók, az egy pár küszöb spoiler valamint a hatalmas hátsó szárny mind az optikai csomag részét képezik. Az új első lökhárító valamint a hátsó spoiler a tengelyekre jutó leszorító erő maximalizálásáért felelős, ezzel is növelve a kocsi útfekvését, és kanyarstabilitását. A hátsó traktus részét képezi a 2x2 pár, egyenként 90 mm átmérőjű krómozott kipufogóvég is, a stílusosságot pedig a külső és belső króm díszítések biztosítják, mint például a króm kilincsek, és a hátsó ajtón található krómcsík.

A Leont egy állítható magasságú futóművel is felszerelték, mely 35 és 65 mm között változtatható. Az autó alá kétrészes, titán csavarokkal összefogatott VISAGE görgőket szereltek. Maguk a felnik 18”-osak és 255/35 ZR 18-as abroncsok feszülnek rajtuk.

Az egyediség fokozása érdekében LSD ajtók kerültek a régiek helyére, melyek igen jól mutatnak az alapból nem túl sportos megjelenésű Leonon.