Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!
Az R-Class Mercedes többféle típusú autót fog össze egy személyben: egyszerre családi autó, egyterű, sportkombi, és egy kis hátszéllel még a SUV kategóriába is besorolható. Egy ilyen járgánynak pedig nem szabad erőtlennek lennie, az R320 CDI motorját a Carlsson C-Tronic® Dízel tuning csomagjával toldotta meg.

A komplett szett sport légszűrőt, sebességkorlátozó elektronika mentes új motorvezérlést, chip tuningot, valamint sport közép- és hátsó kipufogódobokat tartalmaz, a Carlsson króm végeivel. A csomag installálása után a dízel egység 269 (gyári adat: 224 LE) lóerőt teljesít és a maximális forgatónyomaték már 1800-as fordulatszámon a sofőr rendelkezésére áll, amely nem kevesebb, mint 612 Nm (gyárilag: 510 Nm). A csomag elkészítésekor előtérbe helyezték a motor megbízhatóságát, így csak akkor engedik szárnyalni a plusz paripákat, ha a motor már megfelelő üzemi hőfokon dolgozik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autóra a Carlsson egyedi 3/11-es jelzéssel ellátott, 3 féle 11 küllős krómozott felnigarnitúrája közül lehet választani, amelyeket még a Frankfurti Motorshow keretein belül mutattak be, 2005-ben. A forgácsolt könnyűfém felnik különlegessége a súlyukban rejlik. A tárcsák kb. fele annyit nyomnak a mérlegen, mint hasonló méretű alumínium társaik - mindezt pedig a konstrukció gyengülése nélkül.

Carlsson C-Tronic® Intelligens felfüggesztési rendszere 30mm-rel ülteti közelebb a kasznit az aszfalthoz, amely feszesebbre hangolt futómű, valamint rövidebb úttal rendelkező sport rugók segítségével valósul meg. A szett sportosabb megjelenést kölcsönöz az CD32-nek, egyúttal csökkenti a megcsúszás és kipörgés esélyét, és növeli a kanyarsebességet is. A Carlsson rendszere az „Intelligens” jelzőt kapta, utalva ezzel a menetközben automatikusan változó hasmagasságra, melyet az út minősége és az autó sebessége határoz meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Külsőleg - a gyönyörű krómfelniken kívül - kiegészítőként kisebb toldatokkal találkozhatunk. Előre köténytoldatot szereltek melyet könnyedén még saját magunk is felszerelhetünk saját R-osztályú Mercink első lökösére. A hátsó traktusra egy kisebb elemet helyeztek, mely magába foglalja a négy krómozott kipufogóvéget.

Az utastérben, amit csak tudtak mindent bevontak bőrrel, amely egyébként a szivárvány bármely színében rendelhető. További üde színfoltja a belső térnek pedig a bőrrel és Alcantara-val bevont Carlsson sportkormány.