Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az elsősorban Volkswagen és Audi tuningjairól híres német Oettinger cég a napokban hozta nyilvánosságra első hivatalos fotóit az A3-ashoz készült légterelő szettjéről. A remekül sikerült kit az új RS4-es designjára hajaz.

Az Oettinger optikai csomagról készült első (virtuál tuning) tervek közel egy éve láttak napvilágot internet-szerte. Ennyi idő kellett a tényleges megvalósulásig, melynek eredménye szinte egy az egyben megegyezik a tervezőasztalon készült verzióval.

A komplett első lökhárító, a küszöbök, valamint a hátsó toldat remekül egészítik ki az autó karakterét. A szetthez pedig Oettingerék saját, 19”-es felnijeiket, valamint állítható magasságú és keménységű sport futóművüket szerelték fel – minden bizonnyal a csomag teljes elkészültével ezek is részt képeznek majd benne, választható opcióként.

További módosításokról egyelőre nincs hír, bár az Oettingert ismerve várható volt, hogy motorikusan sem hagyják parlagon a típust. Jelenleg háromféle erőforráshoz áll rendelkezésre teljesítménynövelő csomag, mely a 2.0 turbós benzines, a 2.0 PD TDI, és az 1.9 PD TDI aggregátokhoz kínál némi többletet. A csatlakoztatható chip segítségével 30-35 lóerővel növelhetjük meg a gyári értékeket, a benzines verzióhoz pedig egy rozsdamentes acél kipufogórendszer is rendelhető, mely a katalizátortól kezdődően váltja le a gyári elemeket.