Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az elsősorban rallysportokban ismerősen csengő brit Prodrive cég elkészült legújabb projectjével, a P2 névre hallgató utcai versenyautóval. A tervek megálmodása és megvalósítása közt mindössze 9 hónap telt el.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A cél egy legalább 355 LE/tonna aránnyal rendelkező, max 1100 kg-os autó létrehozása volt, melynek gyorsulása 100 km/h-ra 4 másodperc alatti, végsebessége pedig meghaladja a 280 km/h-t. Ezek közül kivétel nélkül mind megvalósult az új P2-ben. A súly alacsonyan tartása mellett a kényelmi funkciókat sem hanyagolták el, 6 hangszórós audio szett és elektromos ablakok gondoskodnak a vezető komfortérzéséről.

Az autó a meglehetősen furcsa kinézetű, négyüléses Subaru R1 alapjaira épült, de hála az égnek cseppet sem hasonlít rá. A Mustang-szerű szögletes vonalvezetés tökéletesen biztosítja a feltűnést, de mivel a P2 kétüléses, a haverok már kimaradnak a csajozásból.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó egy módosított 2 literes Subaru Impreza STi motort kapott, valamint összkerék hajtással rendelkezik. A Prodrive által a rallyban használatos ALS (Anti-Lag System) rendszert átdolgozták utcai viszonylatokra, ennek dolga, hogy a turbó alacsony fordulaton is töltsön és a turbo lyukat csökkentse. Ennek is köszönhetően az autó rugalmassága minden tartományban kifogástalan.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Egy másik Prodrive fejlesztés, az ATD (Active Torque Dynamics) a vezethetőséget teszi könnyebbé, a körülményeknek megfelelően változtatja a hajtóerőt az első és hátsó tengely között.

Az autó árát 40.000 Font (~15.000.000 HUF) körül állapították meg, de valószínűleg míg beér az országba, az ár ennek a többszörösére is nőhet, aztán meg a kormány átépítése a bal oldalra, magyar utak... Hagyjuk.