Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az első Porsche Boxster széria Widebody változatának sikerén felbuzdulva a Techart Automobiledesign elkészítette a legújabb, 987-es széria Roadsterének hasonló nevű változatát, amely ezúttal is igencsak ütősre sikeredett. A szett életnagyságban, a 2005-ös Essen-i Motorshow keretein belül került először bemutatásra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A sárvédő íveinek kiszélesítése, valamint az első és hátsó nyomtáv megnövelése folytán a Widebody 8cm-rel lett szélesebb a széria modellnél. A megnövelt kerékívekben az első tengelyen egy beépített hűtőventillátor, míg a hátsó szélesítésnél egy nagyobb méretű levegőbeömlő szállítja a kellő mennyiségű hűsítő levegőt a fékekhez, valamint hátul természetesen elsősorban motorhoz.

Az extravagáns külső megalkotásakor a mérnököktermészetesen odafigyeltek az aerodinamikára is. A szélcsatornában tesztelt első lökhárító kialakítása a tengelyre jutó leszorító erőt növeli, és hasonló feladatot lát el a hátsó lökhárítóba integrált diffúzor is.

Széles abroncsok, valamint felnik teszik kerekké a kiszélesített Roadster kreatívját: kizárólag a szélesített Boxsterhez készítettek egy szett Techart Formula 5 küllős felni garnitúrát, amelyeket előre 8.5Jx20 colos, hátulra pedig 11Jx20 colos méretben szereltek. A kerekeket ContiSportContact 2 abroncsokkal szállítják, előre 235/30 ZR 20”, hátulra pedig 305/25 ZR 20”-os méretben. A magasságban állítható futóművet speciálisan a széles kerekekhez igazították, mellyel a roadstert egyúttal egészen 25 milliméterrel ültették közelebb a földhöz.

Az optikai tuning mellett motorikus opciókat is kínálnak a modellhez. A Porsche 6 hengeres boxer erőforrása a Techart teljesítménynövelő csomagjával egészíthető ki, mely sport légszűrő szettet, és módosított motorvezérlő elektronikát tartalmaz. A csomag 15 lóerővel növeli meg a Boxster teljesítményét.

Az utastér kárpitozásának színét a tulajdonos választhatja ki melyhez aztán a TechArt a sportülések, és a belső tér kárpitozását, valamint az ergonómikus kialakítású, légzsákkal rendelkező sport kormányt bőrözését igazítja.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!