Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az új Fiestához készített tuning csomag bemutatása után nem is oly sokkal a világ első számú Ford tunere, a Wolf Concept bemutatta legújabb áldozatát, a Wolf Focus ST-t.

Az ST verzió a jelenleg kapható legerősebb (sport) változata a Focusnak, amelyet 2,5 literes, 5 hengeres turbóval kiegészített motor éltet, és 225 lóerőt valamint 320 Nm-es forgatónyomatékot teljesít. A Wolf mérnökei azonban nem voltak megelégedve a motor teljesítményével, és egy két lépcsős - elsősorban elektronikai - tuningprogram keretei között izmosítottak rajta. Az alap program 2750 Euró fejében kereken 50 lóerővel és 40 Nm-el toldja meg a gyári adatokat, kellemes növekedést eredményezve. 3950 Euróért viszont már egészen 300 lóerőig és 386 Nm forgatónyomatékig húzzák fel az autót. A beavatkozások mikéntjének részleteiről sajnos nem sokat hoztak nyilvánosságra, annyi viszont biztos, hogy a motorhoz hangolt kipufogórendszer fejlesztése még folyamatban van.

Külsőleg nem igazán változtattak a Focuson. A gyári spoilerszetthez nem is nyúltak hozzá, az autó csupán egy hátsó szárnyat kapott, valamint a C-oszlop vonalait kiegészítették egy pár szélterelő ráccsal. A gyári mélykék fényezés helyett saját, egyedi Wolf fényezést kapott az ST.

A gyári keréktárcsák helyére a Wolf egyedi „No. 1 EVO” felnigarnitúráját szerelték, melyekre pirelli abroncsokat húztak. A biztosabb úttartás érdekében sport futóművel szerelték fel az ST-t, mely - a rövidebb rugóknak hála - 35mm-rel került közelebb az aszfalthoz.

Az utastérben alumínium pedálszettet, lábtartót, valamint szőnyegeket találhatunk, a sportos feelinget pedig egy aluminium kézifékkar is elősegíti.

Persze mindezzel még nincs vége: a Wolf palettája még számos kiegészítőt kínál a típushoz, köztük többféle tükröt, lámpamaszkot, spoilert, számos felnit, kipufogóvéget és egyéb styling-elemet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!