Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Nemrégiben olvashattatok pár sort a B&B vadonatúj fejlesztésű Volkswagen Polójáról, viszont az igazi nagy durranás érthetetlen okokból nem kapott említést oldalunkon. Pedig a leginkább VW és Audi tuningjairól híres cég, az új Audi A4-eshez készült programjával igazi katapult-feelinget ígér a kiváltságosaknak: A gyári 2.0 literes turbós erőforrás 200 lóerejéből egészen 350 lóerőt és 450Nm-t sikerült elővarázsolni. A dolog szépsége, hogy a fejlesztés során a kisebb pénztárcájúakra, és a kicsit visszafogottabb teljesítményre vágyókra is gondoltak - ha egyáltalán léteznek ilyen egyének.

Mindennek tükrében 5 teljesítmény-növelő opció áll rendelkezésünkre: 240, 250, 286, 300, 350 lóerős csomagok közül válogathatunk. A tuningot a legalapvetőbb változtatásokkal kezdték: motorvezérlő elektronika újraprogramozása, és egy ütősebb kipufogó rendszer installálása - mindez azonban csak a kisebb csomagoknál érdekes. A komolyabb teljesítményhez drasztikusabb változtatásokra volt szükség: speciális B&B dugattyúk, speciális hajtókarok, átdolgozott hengerfej és egy nagyobb turbó jelentik az igazi többletet a motor számára.

Természetesen itt még nincs vége az átalakítások sorának, hiszen a hűtő- és befecskendező rendszert is komolyabbra kellett cserélni. A top tuning változatot jelentő "EVO-R" pedig egy igazi vérbeli oktatógép lett a maga 5.9 másodperces 0-100 km/h-ás sprintjével és 260 km/h-ás végsebességével.

A motor tuning mellett további átalakításokon esett át az új A4-es. A megfelelő biztonság érdekében az autó egy állítható magasságú és keménységű sport futóművet és természetesen egy komolyabb fékrendszert kapott.

Az új külsőről is érdemes néhány szót ejteni: a felni választás 18" illetve 19”-os igazán exkluzív felnikre, és nem gyengén peres abroncsokra esett. A vizuális összhatást egy hét részből álló styling-kit teszi teljessé, mely már csak hab a tortán - és hozzá kell tenni annyira nem is nagy durranás. A lényeget azonban ez esetben nem itt kell keresni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!