Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A SEAT tuningjairól méltán híres német JE Design legutóbbi alkotásaként a Leon sorozat legújabb tagját, a „sport egyterűt” tűzte napirendre. Az eredmény egy optikai- és motortuningot is magában foglaló csomagban realizálódott, mégpedig a céghez méltó színvonalon.

A Heilbronni csapat új alkotása a 2.0 TDI aggregáttal szerelt változatra épül. Az alaphelyzetben 140 lóerős dízel erőforrás teljesítményét - a motorvezérlő elektronika módosításaival - nem kevesebb, mint 36 lóerővel sikerült megtoldani, a hozzá tartozó maximális nyomaték pedig 85 Nm-el lett magasabb, így 405-re nőtt. A változtatásoknak köszönhetően a gyári 205 km/h helyett 214 km/h-ás maximális sebesség, és 8.3 másodperces 0-100 km/h-ás sprint érhető el, amely kereken 1 másodperccel kevesebb, mint a széria verzió gyorsulása.

Optikailag egy esztétikusan kialakított légterelő szett került az autóra, mely első és hátsó toldatokból, valamint 1 pár küszöbből áll össze. Szintén a csomag részét képezik az első lámpák szemöldökei, a hátul középen kivezetett króm kipufogóvégek, valamint néhány további króm díszítőelem.

Felnik terén a JE Design ötféle választást tesz lehetővé, közülük a legszebb variációt a króm Multispoke elnevezésű garnitúra jelenti, 17, 18 és 19 collos méretben, 225/35-ös abroncsokkal. Szintén a csomag része az állítható magasságú sport futómű is, mely a kaszni 35 és 65 mm közötti ültetését teszi lehetővé. Igény szerint egy négydugattyús fékrendszerrel is növelhető a biztonság, mely 330x28 mm-es tárcsákkal operál az első tengelyen.