Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Bár a benzin ára lassan a béka kellemetlenebbik testrése alatt jár, a Toyota Prius pedig már eleve hibridüzemű, fogyasztáscsökkentésből úgy néz ki sosem elég. A japán AutoLabo tuning cég legalábbis ezzel magyarázza a típushoz elkövetett új aerodinamikai szettjét.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A leginkább egy B-kategóriás sci-fibe illő csomag ugyanis, ha már nem szép, legalább legyen hatékony. Az egyszerű vonalak mentén kifaragott első és hátsó lökhárítók és küszöbök mellett, a légellenállást jelentősen csökkentő borítás került fel a hátsó sárvédőkre. Az elemmel felszerelt autó kinézetét A „bogár” jelzővel próbálják szépíteni, bár engem inkább azokra a fém kisautókra emlékeztet, amikkel még négyévesen játszottam: tulajdonképpen már csak egy nagy kulcs hiányzik a tetejéről, amivel fel lehet húzni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az összképen a – bizonyára szintén igen hatékony – karbon hátsó szárny, a meglehetősen kis átmérőjű felni és az ültetett futómű sem segít, benzinüzemben azonban egy sport kipufogórendszer érces duruzsolását élvezhetjük. A szettel állítólag nagyobb végsebességre is képes a Prius, így mindenesetre gyorsabban iszkolhatunk el a megdöbbent tekintetek elől.