Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mercedes idén januárban debütált szabadidő-autója sem hiányozhat az idei SEMA Show felhozatalából. A gyár egyedileg módosított példányokkal kívánja népszerűsíteni az új modellt, az előzeteseket tekintve pedig biztos, hogy nem lőnek majd mellé. A már alaphelyzetben is masszív erőt sugárzó SUV több tunert is megihletett, az első látványtervek pedig már meg is jelentek a tervbe vett átalakításokról.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A GLK kétféle verzióban – Townside és Freeside – létezik, előbbi elsősorban utcai, az utóbbi pedig inkább szabadidős, túrázós felhasználásra. A típushoz két benzines (GLK280 – 231 LE, GLK350 – 272 LE) és egy turbódízel hathengeres (GLK320CDI – 224 LE) valamint két négyhengeres hibrid Bluetec erőforrást (220CDI – 170 LE, S300 – 204 LE) készítettek, kereskedelmi forgalomba pedig – a hibridek kivételével – idén ősszel kerülnek, tehát éppen kapóra jön a novemberi show a nagy debütáláshoz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mint az várható volt, a Brabus elsőként csatlakozott a GLK plasztikai sebészei közé, alapként pedig a GLK300 Bluetec verziót választotta. A megjelenést agresszív, szélesebb hatást keltő aerodinamikai szettel, stílusban passzoló felnikkel, valamint egyedi utastérrel dobják majd fel. Motorikus változtatásokról egyelőre nincsenek információk, de a Brabust ismerve ebben sem szenvedhetünk majd hiányt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szintén Mercedes specialista Renntech-ről mostanában igen sűrűn hallhattunk, az új üdvöskét pedig szintén az elsők között vették kezelésbe. A koncepciót az egyik legnevesebb tengerentúli rallye, a Pikes Peak Challenge ihlette, ennél többet azonban még nem árultak el a nagyközönség számára. Az előzetes képeken látható jókora légbeömlő és kivezető nyílások, és a felnik mögül elővillanó hatalmas fékek azonban komoly motortuningot sejtetnek a színfalak mögött: meglátjuk mi lesz belőle.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A hangzatos nevű floridai Boulevard Customs vérbeli luxus-terepjáróvá alakítja a GLK-t: 26 colos krómfelnik, valamint impozáns egyedi rácsozás gondoskodik majd a biztos feltűnésről, mind emellé a városi verzió lökhárítóját is némileg elegánsabbra szabják. A végeredmény minden bizonnyal még stricisebb lesz, ami egyébként egyáltalán nem áll rosszul a típusnak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Végül, de nem utolsósorban a Legendary Motor Cars kínál opciót a Freeside tulajdonosok számára. Ballonos terepgumikkal szerelt offroad felnik, a hűtőráccsal egybedolgozott gallytörő, króm küszöbvédők valamint egy garnitúra tetőre szerelt reflektor teszi a GLK-t terepre még alkalmasabbá. A koncepciót mindezen túl egy speciális csörlővel is kiegészítették, melyet a wakeboard és gördeszka bemutatókon a versenyzők "begyorsítására" használnak, a különböző elemeken perzentált trükkök előtt.

Választék tehát van – a SEMA-ig pedig borítékolható, hogy a kínálat még bővülni is fog.