Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A luxusautók piacának igencsak prominens szereplője, az Alpina, ismét egy rést tömött be a BMW kínálatában: az új 7-es széria szedánját turbózta fel, és B7 néven dobta piacra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A 2006-os BMW ALPINA B7 a 7-es széria szedánjának eleganciáját, radikális designját és legkorszerűbb technológiáját egy 500 lovas V8-as motor erejével fejelték meg. Az eredeti szedán blokkja helyett, egy 4.4 literes, v8-as motort használnak, melynek erőátvitelét egy 6 fokozatú, kormányról vezérelhető automata sebességváltó végzi. Az 500 lovas erőműnek mindössze 4,8 másodpercre van szüksége, hogy a gépet 100 km/h-ás sebességre repítse.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autóhoz tartozó, 21-es inches ALPINA felniken Z-indexű minőségi abroncsok feszülnek, a kemény sport futómű pedig kötelező elem ehhez a teljesítményhez. A B7-es légterelő szettjének legimpozánsabb eleme a hátsó spoiler, mely a stabilitást és kezelhetőséget javítja nagy sebesség mellett.

Az ALPINA-t 1964-ben alapították, kifejezetten azzal a céllal, hogy a BMW széria gépeit még vonzóbbá tegye a tuningérzékeny nagyközönség számára.

Az ALPINA BMW 7-ese minden kétséget kizáróan új távlatokat nyit meg a teljesítmény, technológia és az elegancia vonatkozásában. A 2006-os évben kb. 200 példányt gyártanak belőle az USA piacára, a megjelenés dátuma pedig valamikor július közepére esik majd.