Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium és a német tunerek szövetségét tömörítő VDAT legújabb kampánya a biztonságos és legális autótuning jegyében indult el. A "Tune it! Safe!" néven futó kedeményezés egyik fő támogatója, a TechArt, a kampány zászlóshajójaként egy Porsche Carrera S rendőrautót készített, mellyel a rend éber őrei akár egy Bugatti Veyronnal rendelkező gyorshajtót is ki tudnak inteni.

A 3,8 literes, hathengeres motor a teljesítménynövelő kúra után 370 lóerőt teljesít. A plusz 15 lóerőt a TechArt elsősorban az elektronika átprogramozásával, valamint egy légszűrő szettel érte el. A csomagnak hála, az ezüst-zöld fényezésű kupé a 100-as sprintet 4.5 másodperc alatt teljesíti, a végsebessége pedig alulról súrolja a 300-as álomhatárt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ahhoz, hogy az autó minden körülmények között megfelelően kontrollálható legyen, egy szélcsatornában tesztelt spoilerszettel szerelték fel. A kit egy ködlámpákkal és méretes levegőbeömlőnyílásokkal tarkított új első lökhárítót, egy pár küszöbspoilert, és egy új hátsó lökhárítót tartalmaz, melyből kétoldalt a TechArt rozsdamentes acél kipufogórendszerének dupla végei kandikálnak a külvilágra. A nagy sebesség melletti leszorítóerő fokozása végett a rendőrautó egy méretesebb hátsó szárnyat is kapott.

A cég saját 5 küllős, 20"-es Formula könnyűfém felnijeit szerelte a koncepcióra, melyeken elől 235/30 ZR20-as, hátul pedig 305/25 ZR20-as abroncsok feszülnek. A stabilabb száguldás érdekében a TechArt Vario, tetszés szerint állítható magasságú és keménységű sportfutómű szettjét építették be, a megállásról pedig egy szintén saját fejlesztésű, 8-dugattyús fékrendszer gondoskodik, elől 380 mm, hátul pedig 365 mm-es tárcsákkal.

Az utastérben túl sok változás nem történt - egy Porsche esetében ez teljesen felesleges is - mindössze a gyári kormányt cserélték a TechArt légzsákkal szerelt bőr sportkormányára.

A remek paraméterekkel és optikával felvértezett Carrera S, a Németországban hivatalos ezüst-zöld rendőrautó fényezéssel, valamint tetején fényhíddal kiegészülve jelképezi a kampány két elindítója, a "hatóság" valamint a tunerek érdekeinek összefonódását. Az autó a hétvégén induló Essen Motor Show 2005 keretei között debütál a nagyközönség előtt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!