A Carstyling.hu Tuning Show programjai mellett, a szokásokhoz híven, 2009-ben is évkezdő megmérettetéssel szolgálunk a hifijüket építő autóstársak számára, mégpedig nem is akármilyen módon: A Magyar hivatalos dBdrag racing illetve dBcup racing versenysorozat első fordulója lesz ez, ami április 12-én, vasárnap kerül megrendezésre.

Bizonyára sokan kapkodják a fejüket, hiszen lassan minden napra jut egy új hangnyomás versenyes hír. Az - egyébként önhibánkon kívül történt - változásokért ezúton minden versenyzőtől elnézést kérünk, ezúttal pedig a végleges információkkal szolgálhatunk.

A korábban hirdetett Pioneer-Humma utolsó pillanatban történt sajnálatos visszalépésével igen gyorsan kellett cselekednünk, helyét így a dB Drag sorozat első, pontszerző fordulója veszi át.

A dBdrag Racing egy egész világot keresztül ölelő versenysorozat, ami az autóhifi piacon olyannak számít, mint az autógyártásnak a Forma 1-es versenyek.

Mivel évek nem volt hivatalos dBdrag verseny Magyarországon, ezért a 12-i forduló egyben oktatóverseny is lesz, amihez Ausztriából jön maga a felszerelés, valamint a hivatalos zsűri is, akik mindenkinek segítenek a szabályok és kategóriák közt eligazodni. A profi versenyzők már tudják milyen kategóriákkal kell számolniuk, és a szabályok nagy részével is tisztában vannak, a homályos foltokra pedig itt választ fognak kapni. Akik még kezdők, azoknak a szervezők segítenek abban is, hogy a hangrendszerük melyik versenystílusban alkalmazható és hogy azon belül milyen kategóriát tölt be. Akik komolyabban is akarnak foglalkozni ezzel a sportággal azoknak a szervezők külön segítséget is szívesen nyújtanak, akár telefonon előzőleg, vagy személyesen fent a versenyen.

Előzetes infókat az alábbi elérhetőségeken kaphattok:

- Car Hifi Professional Austria, Czenke Tibor jun. +43/6766829109
- Autó-Hifi Szaküzlet Nyíregyháza, Pázmándi Gábor +36/703363505

A versenyszabályzat a www.czaudio.eu oldalon lesz megtekinthető, ami várhatóan még a mai nap folyamán felkerül.

A dB Drag verseny nevezési díja 5.000 Ft, amely magában foglalja a Tuning Show-ra történő belépőt is. A nevezés egyik feltétele az előzetes regisztráció a rendezvényen, így aki még nem tette meg, mielőbb pótolja ezen az oldalon. A megmérettetésen részt vevő versenyzők a kapuban a jegy mellé nevezési lapot is kapnak a hangnyomás mérésre, magát a részvételi díjat pedig itt kell majd kiegyenlíteni. A bejutásról, valamint a pontos menetrendről minden regisztrált autós e-mailben kap majd tájékoztatást, egy héttel a show kezdete előtt.