Idén sem lesz hiány a japán autófanok kedvenc márkáiból a szezonnyitó Carstyling.hu Tuning Show-n: több, javarészt átépített példány érkezik hozzánk mind a legendás Skyline R34, mind az új, R35 GT-R típusokból!

Ami mindenképpen örömteli tény, hogy míg 2008-ig kizárólag külföldről érkeztek hozzánk a legkeményebb jappó vasak, az idei show-n már hazai rendszámos verziót is látni lehet belőlük. Köszönhető ez többek között a kiállítóink közt szereplő a Nissan Gablininek, aki több más típus mellett egy vadonatúj GT-R-t is hoz a standjára. A budaörsi cég egyébként az egyetlen az országban, ahol ez a típus szalonból megvásárolható.

A hazai pályán maradva, nem puha felhozatallal érkezik a show-ra partnerünk, a kifejezetten japán autók tuningjára szakosodott Red Sun Service sem. Standjukon egy szintén hazai, fullra átépített kovácsolt motorbelsővel ellátott új GT-R foglal majd helyet. A további módosításokat felsorolni is nehéz lenne: nagyobb injectorok, új benzinpumpák, módosított turbó, HKS nyomásszabályzó, STRi, Innovate műszerek, nagyobb fékek. Az autó most kb. 650 lóerős, de a kiállításig még lehet, erősödik egy kicsit.

Szintén itt kerül majd kiállításra hazánk egyik legszebb R34-es Skyline-ja is. Az optika mögött azonban kőkemény teljesítmény tuning is áll: felsorolni is nehéz lenne, mi mindent módosítottak a motorháztető alatt, mindenesetre a GTT blokk jelen állapotában kb. 600 lóerőt teljesít!


Ez persze nem minden: a legendás Skyline szériából nemzetközi vizekről is érkezik kiállítási példány a Hungexpo „A” pavilonjába március 19-21. között, valamint az idei drift bemutatók külföldi sztárjai is ebből a típusból kerülnek majd ki. Minderről bővebben későbbi híreink között!