A Sportec számos Genfi autócsodája közül az egyik legérdekesebb a hangzatos nevű SP55mc. A számos ütős teljesítménnyel rendelkező Porsche mellé most elkészült egy „Mean&Clean” környezetbarát koncepció is. A Sportec „zöld” sportautója az extra teljesítmény helyett környezetbarát működést igér.

Az SP 550mc, a változtatásoknak köszönhetően képes immáron a hagyományos üzemanyag mellett gázzal is működni, a Posche tulajdonosoknak azért a megfelelő teljesítmény is fontos. A kisebb CO2 kibocsátás mellett, a 3,6 literes biturbós erőforrás legkevésbé sem szégyenteljes 550 lóerővel és 705 Nm-es nyomatékkal rendelkezik, a 3,7 másodperces 100 km/h-ás gyorsulás és a 331 km/h-ás végsebesség igazából pedig bőven sportosnak mondható.

A dögös látványvilág mellett, az új első-hátsó lökhárítót, küszöböket, valamint a méretes hátsó szárnyat tartalmazó aerodinamikai csomag a fogyasztás csökkenéséhez is hozzájárul. A kérdés már csak az, hogy a környezet védelme mennyire terheli majd meg a „szegény” Porsche tulajdonosok pénztárcáját.