Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Mára jut még egy példány a célkeresztes márkából: a Mercedes specialista Carlsson ismét egy igazi, rá jellemző koncepcióval jelentkezett. Ha két szóval akarnánk jellemezni a C63 AMG alapjain nyugvó CK63 S-t így szólna: fekete, és bivalyerős.

A gyárilag sem elhanyagolható adatokkal rendelkező, 457 lóerős és 600 Nm-es erőgép a Carlsson alapos munkájának köszönhetően 108 lóerővel és 85 Nm-rel gazdagodott. A teljesítmény kúra hatásakánt, az alap 4.5 másodperces 0-100 km/h-ás gyorsulás 3.8-ra javult. Az autó végsebességét azonban továbbra is a gyárilag beépített korlát védi, egészen pontosan 300 km/h-ig taposhatjuk eredményesen a gázpedált.

A teljesítmény mellett a már jól bevált módosításokkal is találkozhatunk. A Carlsson RS rugó szett segítségével kedvünk szerint állíthatjuk a futómű magasságát és keménységét, ezáltal a CK63 S úttartás és kezelhetősége is pozitív irányban változott. A megnövekedett teljesítmény tökéletesebb aszfaltra jutatása érdekében új hátsó diffit is kínálnak. A kiváló menetteljesítményhez, valamint az új külsőhöz is hozzájárul a gyári felniknél 38%-al könnyebb garnitúra.

Természetesen a látvány tekintetében van még miről beszámolnunk. A komplett, az autó stabilitását is javító aerodinamikai csomagnak, valamint a belsőtérben felvonultatott számos extrának köszönhetően igazán egyedi C63-as Mercedes vásárolható a Carlsson-tól.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!