A japán autók tuningja talán soha nem volt annyira népszerű, mint napjainkban, világszerte egyre több, és nagyobb igény mutatkozik alkatrészekre e területen. A Honda Civic EP tulajdonosok ezentúl a német Mattig cégnél is megtalálják, amit keresnek, vadonatúj csomagjuk ugyanis ezt a típust veszi célba.

A rally-stílusú légterelő szett a már megszokott elemekből áll össze: komplett első és hátsó lökhárítók, küszöbök, valamint egy mutatós hátsó szárny gondoskodnak a feltűnő megjelenésről. Az első szoknya rögtön két különböző verzióban létezik, azonban bizonyos stíluselemeket mindkettő magán visel. Közepükön egy hatalmas légbeömlő tátong, ugyanígy a lökhárító két oldalán két-két kisebb levegőbeömlőt is találhatunk, melyek együttesen a motor és az olaj, valamint a fékek hatékonyabb hűtéséhez járulnak hozzá.

Az első és hátsó lökhárítót szinkronba kapcsoló küszöbökből szintén két opció áll rendelkezésre, a választott front-spoilertől függően. A tekintélyt parancsoló hátsó lökhárítón lelhetünk rá a masszív, méretes diffúzorra, mely design terén szintén a rally-verziót idézi. A hátsó traktuson nem lehet nem észrevenni - a tető szárny mellett - a felszerelt lexus stílusú hátsó lámpa szettet, mely szintén a csomag része.

Mattigék a jövőben további opciókkal szeretnének kedveskedni a Civic EP tulajdonosoknak, amely sportkipufogórendszerrel, ültetőszettel és többféle választható felni-kombinációval egészíti ki a csomagot. Így minden bizonnyal a jókora légbeömlők áldásos tulajdonságait csak további fejlesztések során használhatják majd ki a szett vásárlói.

(A kétféle lökhárítóból mindössze egyik variáció képei forognak közkézen, mint látható azok is egy cseppet virtuál tuning stílusban...)