Emlékszünk még a világ jelenlegi legkeményebb, rendszámmal rendelkező S2000-esére? A floridai Kings Performance műhely által felhergelt roadster utoljára nyáron esedékes turbó-cseréje kapcsán került szóba, aminek mostanára lett meg a kézzel fogható eredménye. A Yellow Bullet újabb rekorddal erősítette meg pozícióját!

A múlt hétvégén zajlott WCF (World Cup Finals) keretei között 8.16 másodpercet hoztak ki az autóból negyedmérföldön, 270 km/órás sebességgel. Az ígéretek szerint pedig még bőven van mit finomítani a technikán, a cél pedig nem kisebb, mint az általános csúcstartó Red Rocket 7.3-as idejének megdöntése.

Már ezen a versenyen sikerült még közelebb férkőzni a célhoz: a sárga rakéta igen látványos futamokat produkált, volt példa wheelie-re is, ami a nyomatékszegénynek bélyegzett Hondák esetén ugye nem egy gyakori jelenség (eddig kizárólag egy 2JZ blokkos példánnyal láttunk hasonlót). A legjobb 402 méteres eredmény végül 8.1 másodperc lett, 275 km/órás célvonalival, de erről sajnos egyelőre csak az alábbi, túl sokat nem bizonyító videó került fel:

 

Az alaphangon 1.200+ lóerős Yellow Bullet a 2.157 köbcentis F22C1 erőforrással szerelt változatra épült, a remek adatokhoz pedig igen mélyen bele kellett hajolni a motortérbe. A blokkot kovácsolt alumínium alkatrészekkel (főtengely, dugattyúk, hajtókarok) erősítették meg, így kerülhetett fel a Precision 7685-ös turbójával operáló egyedi rendszer, a hozzá épített hatalmas intercoolerrel együtt.

Olvasd el a full sztorit a gépről itt!

Forrás: Kings Performance