Hazánk egyik legnagyobb és legnépszerűbb gasztronómiai fesztiválján partnerünknek, az Autós Nagykoalíciónak, valamint Hégely Sándor fesztiváligazgató úrnak köszönhetően veszünk részt a négynapos ünnep alatt.

A neves rendezvényen élőben is találkozhattok a jövő évi AMTS nyereményautójával, melynek megnyerésére bármely látogatónk esélyes lehet, aki felnőtt jegyet vásárol a 2015. március 20-22. között, ismét a Hungexpón megrendezendő szezonnyitó, jubileumi gigafesztiválra!





A Csabai Kolbászfesztivál Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb gasztronómiai rendezvénye, amit a híres hungarikum és Európai Unió által is védett csabai kolbászra alapozva rendeznek meg Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban és környékén. 2006 óta egy időben zajlik ugyanitt a Borvigadalom is.

A rendezvény évente kerül megrendezésre, általában október utolsó hetében, ami gyakran egybeesik az 1956-os forradalom emléknapjával. A fesztiválon idén is több, mint 100.000 látogató fordul meg, tehát többen, mint a város teljes lakossága. Bent, a csarnokban az első két nap zajlik a mezőgazdasági kiállítás, az utolsó napon a versenyé a főszerep. A kinti sátrakban kerül megrendezésre a borvígadalom (30 pincészet), illetve az egyéb kísérőrendezvények.Mivel 2000 óta egyre inkább nőtt a kiállító és a vendégszám is, ezért a szervezők kénytelen voltak kiterjeszteni a rendezvényt a parkoló területére is.

Természetesen a rendezvény egész ideje alatt számos lehetőség van étel- és italfogyasztásra (hazai, erdélyi és külföldi ínyencségek, árusok kínálják kézműipari termékeiket, bemutatókat nézhetünk, de természetesen működik vidámpark is. A környék szállodái erre az időre szinte mindig teljesen megtelnek, nehéz szabad férőhelyet találni. A MÁV is évek óta különvonatot indít a rendezvényre, a híres svéd mozdony, a NOHAB széria gépei húzzák a nosztalgiavonatokat.

Az autóbuszok évek óta sűrített menetrenddel szállítják a vendégeket a fesztivál színhelyére, valamint éjszakai járatok is közlekednek. A fő eseménnyel együtt megrendezésre egy olyan kiállítás is, amely a Békés megyei települések kultúráját, gasztronómiáját mutatja be
(forrás: wikipedia).

Gyere ki Te is és találkozzunk a fesztiválon! Infók itt:

link: www.csabaikolbaszfesztival.hu ]

Forrás: Autószektor.hu