Sokan nem is gondolnák, mi mindent tettek hozzá magyar mérnökök és tervezők a világ járműgyártásához

Ezzel az üzenettel szólítja meg a fiatalokat a Magyarország legnagyobb autós és tuning rendezvényén, az AutoMobil & Tuning Show-n 5. alkalommal megrendezésre kerülő „Magyarok a világ járműgyártásában” elnevezésű tematikus kiállítás.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és a kiállítás ötletgazdája elmondta, hogy a Hungexpo G-pavilonjában március 24. és 26. között megrendezésre kerülő szezonnyitó autós esemény részeként, több mint 1.000 négyzetméterén lesz látható egy időben múlt, jelen és jövő. A hazai járműipar minden korszakát és mérföldkövét felidéző tárlat egy soha nem látott installáción keresztül teszi kézzel foghatóvá azokat az innovatív eszközöket és járműveket, melyeket a magyarság adott a világ mobilitásának. „A kiállítás központi eseménye március 24-én, 13 órakor kezdődik, itt egy 90 perces élő show-ban állnak a nagyérdemű elé a kiállított járművek tervezői és képviselői” – tette hozzá az ANK elnöke.

Knezsik István (balról) az AMTS szervezőivel a 2015-ös megnyitón

Az esemény célja a fiatalok számára vonzóvá tenni a járműipari szakmákat, valamint a szülők előtt is perspektivikussá tenni az autóiparhoz kapcsolódó képzéseket.  Ennek érdekében jelenik meg a kiállítás programjában a „jövő utcája”, ahol a gyártók és az importőrök bemutatják azokat a diagnosztikai berendezéseket, melyek nélkülözhetetlenek egy mai jármű szakszerű szervizeléséhez és karbantartásához, valamint egy modern szerviz legális működéséhez. Az élő show-ban színpadra lépő feltalálók, mérnökök és formatervezők pedig személyes bizonyságukkal igazolják, hogy a kiállítás mottója - miszerint „ha elég szorgalmas és tehetséges vagy, eljuthatsz a világ tetejére” - nemcsak egy frázis.

A több mint 150 tagot és szervezetet magába foglaló érdekképviseleti szervezet elnöke kiemelte, hogy az Autós Nagykoalíció küldetésének tekinti, hogy az egyéni és közösségi közlekedés az újkori kihívásoknak megfelelően, az autók életciklusának pedig minden aspektusa (gyártás, értékesítés, szervizelés, újrahasznosítás) mélyebb szakmai és közlekedésbiztonsági szempontok figyelembevételével legyen szabályozva. Ennek fontosságát az elnök az alábbiakban látja: „…öt dolgon múlik, hogy aki reggel elindul, az épségben haza is érjen. Az autónk műszaki állapota, az úthálózat állapota, az abroncsok állapota, a vezetői rutin és végül a szerencse. A megfelelő képzés és a jó példamutatás pedig kardinális fontosságú a közlekedési kultúra fejlődésében.”

Találkozz élőben hazánk nagyjaival az autó- és motoriparból 2017-ben is!

„Elgépiesedett világban élünk, ahol nem az érzelmek motiválják leginkább az embereket. A fiataloknál a jogosítvány megszerzése legalább olyan csökkenő tendenciát mutat, mint a gépjármű birtoklása, miközben a mobilitásra való igény egyre nagyobb. A Magyarok a világ járműgyártásában tematikus kiállítással megteremtjük azt a találkozási pontot, amivel motivációt adhatunk a következő generációnak a felelős és tudatos közlekedésre csakúgy, mint az autóipari képzésekre. Ez utóbbinál kétségbeejtő, hogy egy 25 fős autószerelő osztályból csupán ketten maradnak a pályán a bizonyítvány megszerzése után” – zárta gondolatait Knezsik István.

Találkozz élőben hazánk nagyjaival az autó- és motoriparból és ismerd meg a hazai vonatkozású technikai vívmányokat az AMTS-en, a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás keretei között, március 24-26-án a Hungexpón!