A Jaguar XK150 Drophead Coupe-ból mindössze 264 darab készült 1957 és 1961 között. A gyönyörű brit veterán óriási ritkaságnak számít ezért a gyűjtők horribilis pénzeket hajlandóak fizetni egy-egy jó állapotú példányért.

A képeken látható, balkormányos modell 1960 januárjában gördült le a futószalagról az angliai Coventry-ben, majd New York-ba szállították, ahol egy J. M. Boscoe nevű kaliforniai üzletember vásárolta meg és lábon vitte el Sacramento-ig. A kocsi kilométerórája 64 ezret mutatott, amikor első tulajdonosa megvált tőle.

Az XK150-es ezután Nevadába került, ahol egészen 2009-ig állt, érintetlenül. Ugyanebben az évben a járgányt egy kereskedő visszaszállította angliába, ahol megállapították, hogy bár helyenként kikezdte a rozsda, minden alkatrésze eredeti.

Hogy visszaállítsák eredeti fényét, az MRC Restoration kezelésbe vette az öreg Jaguar-t és a korrodált elemek restaurálásán túl a kocsi orrában doromboló 3.8 literes 220 lóerős erőforrást is teljesen lecsupaszították és újraépítették.

A vén macska utasterét is kikezdte az idő vasfoga, de a Coventry-ben működő, klasszikus autók utasterének felújításával foglalkozó, nagy múltú Suffolk and Turley a teljes kabint újrakárpitozta. A többszörös veterán-szépségverseny győztes XK150 jelenleg új gazdájára vár. Egyes becslések szerint akár félmillió dollárért is (kb. 144 millió forint) elkelhet.