Az elmúlt egy-két év egyik legőrültebb trendjét a különböző ismert termékmárkák hangulatát idéző optikák jelentették. Ezer és ezer ötletes példát láttunk nem csak külföldön, hanem idehaza is, kezdve a Snickers-es Audival, a Pampers-ös Golfon át mondjuk a Viagrás BMW-ig.

Ami pedig még talán ennél is divatosabb volt, az AIR, LOW, vagy egyéb ültetésre utaló szófoszlányok beültetése az építések neveibe. A kettőt kombinálva pedig már teljes a katarzis, úgy, ahogyan mindez Jörg Altreuther Golfjánál is történt.

Jörg piros GTI-jének koncepcióját kisfia építőjátéka, a LEGO inspirálta, amiből egy kicsit izzadtságszagúan, de hangzásban vitathatatlanul hasonlóan érkezett a LOWGO elnevezés. A dekoráción a DOTZ betűivel fel is tűnik a dán márka logója, a feliratok pedig a játék dobozairól jól ismert tipográfiával jelenítették meg. A motorháztetőre továbbá az építőkockákat idéző 3D-s fóliázás került, szintén DOTZ-osítva.

A sok DOTZ megjelenés nem véletlen, hiszen az autó alá is ez a márka került, mégpedig a 225/35-ös abroncsokkal szerelt Revvo 8,5 x 19 colos garnitúrája formájában. A mutatós felnik fekete színben, polír peremmel és csavarokkal szépen öltöztetik fel a Golfot, az Y-küllők légies kialakítása által kapott könnyed súly pedig az egyetlen közös vonás az építőkockák és a kerekek között. Leszámítve persze a legófigurák fejét, amelyek ezúttal a szelepsapka funkcióját töltik be nevet

A kasztnit az ST XA állítható futóműve húzza rá a felnikre, a maximális ültetés érdekében pedig a KTS-Karosserietechnik szélesített sárvédői is felszerelésre kerültek. További technikai extrát a sport kipufogórendszer, optikait pedig a lakkfeketére fújt rácsok, küszöblécek, tükrök és diffúzor hoznak az autóra.

A felnik hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bírnak, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A Dotz márkát itthon az Alcar Hungária forgalmazza, ha tetszik a Revvo, itt találsz róla több infót. Sőt, akár fel is próbálhatod az autódra a 3D konfigurátor segítségével!

Forrás: Dotz Mag