Az ABT Sportsline az Essen Motor Show keretei között mutatta be a 2015-ös Audi TT-hez készített legújabb tuningcsomagját, amely az aerodinamikai módosításokon túl teljesítménynövelést is tartalmaz.

A német tunerek az új TT alapból 220 lóerős 350 Nm nyomatékú 2.0 literes TFSI erőforrásából 310 lovat és 440 Nm-t csikartak ki. Bár a gyárilag 292 lóerővel felvértezett TTS kivitel teljesítményadatait nem hozták még nyilvánosságra, az ABT pakettes TT minden bizonnyal gyorsabb lesz nála.

A motor felpaprikázásán túl, az ABT szakemberei egy remek bodykittel tették egyedivé az ingolstadti (vagy inkább győri) kupét. Az aerodinamikai csomag agresszív, koptatóval és egyedi hűtőráccsal ellátott első kötényt, küszöbtoldatokat, új, diffúzorral és négy kipufogócsővel megfejelt hátsó lökhárítót, masszív hátsó légterelőt valamint extravagáns kialakítású saját márkás felniket tartalmaz.

Minderre rátettek egy lapáttal még egy kis dekorációval is: a hűtőrács-keret, az első és hátsó lökhárító-betétek, a küszöbtoldat, a diffúzor, a légterelőszárny és a felnik karimájának vörös fényezése remek kontrasztot ad a fekete karosszériának.

Az ABT legutóbb az Audi QS7-et és az S8-at alakította át. Utóbbi esetében brutális, 3.5 másodperces százas sprintet értek el, ami elképesztő eredmény egy ekkora bálnának.