A VW és Audi specialista Hofele Design most egy igazi monstrumot vett kezelésbe. Az új Q7-hez készült tuning csomag számos látványos kiegészítőt és egy csipetnyi motortuningot tartalmaz.

A Hofele kiemelt figyelmet fordított az autó megjelenésére. Az új légbeömlőkkel és az A8-as nagyobb hűtőrácsával ellátott egyedi első lökhárító nagyon karakteres látványt kölcsönöz az Audi luxus terepjárójának. Mindemellett a szintén egyedi hátsó lökhárító, és az új Hella lámpák hivatottak meggyőzni a Q7-es tulajdonosokat, hogy igazán megéri ez a pár ezer eurós beruházás.

Természetesen ez még nem minden. Rozsdamentes sportos kipufogó végek, illetve méretes, 22”-os Reverso fantázia névvel ellátott brutális felnik teszik teljessé a képet.

A pénzünkért természetesen kapunk egy kis extra teljesítményt is. A 3.0 literes TDI változat esetében, egészen pontosan a gyári 233 lóerőt és 500 Nm nyomatékot 280 lóerőre és 580 Nm nyomatékra tornázták fel. Ez azonban még semmi a legnagyobb, 4.2 literes TDI aggregáttal szerelt monstrum tuningjához, melynek gyári teljesítményéhez további 76 lóerőt és 150 Nm nyomatékot varázsolk. Az eredmény pedig 402 lóerő, 780 Nm nyomaték és közel 300 km/h-ás végsebesség.

Ráadásképpen pedig a megrendelő választhatja ki, hogy karbonnal, exkluzív fával, vagy esetleg bőrrel tarkított utastérben érezné magát a legjobban.